TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Kalózok és rajongók

: Kalózok és rajongók

Fordító:

Kiadás:

Bratislava, 1971

Kategóriák:

Művelődéstörténet Egyetemes történelem Balkán

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

367 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez a könyv mintegy folytatása az író magyar nyelven is megjelent előző művének, amely "Kalózkirályok és királyi kalózok" címmel aratott megérdemelt sikert. Ám a két írás kapcsolatát csak a témakör azonossága határozza meg, hiszen a most kiadott hat elbeszélés, vagy talán inkább kisregény is független egymástól. Ezek az újabb elbeszélések a 16-19. században játszódnak le. Az első a balti-tengeri kalózokkal, "az Isten barátaival és az emberek ellenségeivel" ismerteti meg az olvasót; a második a török hódítók elől elmenekült szerbek és horvátok, az ún. uszkókok küzdelmes életét eleveníti föl, akik három hatalommal szemben védelmezték függetlenségüket; a harmadik történet a holland "tengeri koldusok" harcaiból merít, akiket a spanyol önkényuralom megdöntésére megindult nemzeti felszabadítási mozgalom úttörőinek tekinthetünk; a negyedik elbeszélésnek Csen Csin-kong, a hírhedt kalózból lett kínai nemzeti hős, hadvezér, államférfi és Tajvan meghódítója a központi alakja; az ötödik az "úszó köztársaságot", illetve a madagaszkári köztársaságot mutatja be, amelynek megalapítói majdnem száz esztendővel a francia forradalom előtt tűzték zászlójukra a szabadság, egyenlőség, testvériség jelszavát; végül a hatodik történetnek Jean Lafitte, a gavallér kalóz a főhőse, aki az amerikaiak második függetlenségi háborújában döntő győzelemhez segítette Jackson tábornokot, az Egyesült Államok későbbi elnökét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!