TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei

"Kiálts Telyes Torokkal" Képek és írások Pap Gábor művészettörténész 60. születésnapjára

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Polar Alapítvány

Kategóriák:

Művelődéstörténet Nyelvészet Néprajz Művészettörténet Népművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

526 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630052865

tartalom:

˝Ez a maga nemében egyedülálló mű egyfajta összegzése azoknak a kutatásoknak, vizsgálódásoknak, melyek a magyar szerves műveltség témakörében több mint negyed százada megfeszített erővel folynak. A kiváló tanítók és tanítványok, nyelvészek, néprajzkutatók, történészek, természettudósok és művészek - miközben dr. Pap Gábor művészettörténész professzor nagy horderejű életműve előtt tisztelegnek - a magyar népi műveltségben, a népi hímzés motívumokban, anyanyelvünkben, népmeséinkben, népballadáinkban rejlő ősi kozmoszismeretre, ősbölcsességre irányítják figyelmünket. A tanulmányok olvastán nyilvánvalóvá lesz számunkra, hogy kimeríthetetlen gazdagságú ősműveltségünk a maga szervességében ma is képes teljességében képletezni a világegyetemet. Tudományos alaposság és intuitív mélység jellemzi a gazdagon illusztrált írásokat, melyek a magyarság helyét és szerepét a Kárpát-medencében alapvetően más megvilágításba helyezik. Mélyre ásva, krónikákat és építészeti emlékeket megfaggatva nemzeti kultúránk alappilléreit tárják fel. Vád- és vitairatok, melyekről nem tudni vétek.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!