TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Klasszicizmus

: Klasszicizmus

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1991

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pantheon

Terjedelem:

201 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963133094x

tartalom:

˝A klasszicizmus, a XVIII. század, a felvilágosodás művészete, nevét az antikvitás iránti érdeklődéséről kapta. Művészek és tudósok klasszikus témákhoz és formákhoz fordultak, régészeti ásatásokat folytattak, a művelt vagy műveltségre vágyó emberek Itáliába, Görögországba utaztak, hogy saját szemükkel láthassák az ókor csodák. Ez volt az a kor, amikor az ókor erkölcsei váltak példaadóvá, a szülők gyermekeiket Brutusnak, Szolónnak nevezték el, a nők antikos ruhákban pompáztak. Nem egyszerűen művészeti mozgalom volt, hanem az élet egészét átható hit, szinte vallás. A klasszicizmus a régiekhez fordult, mégis meglepően modern művészetet szült. Ledoux és Boullée tiszta, geometrikus formákból álló építészete éppúgy a kor terméke, mint Goethe életműve, Voltaire iróniája, az enciklopédisták könyörtelen racionalizmusa, Canova erotikus szobrai. A kötet szerzője, Hugh Honour egyszerre művészettörténész és kultúrtörténész. A korszak irodalmát, művészetét, gondolatvilágát ábrázolja, de attól sem riad vissza, hogy pletykáljon, szórakoztasson, egy-egy kikezdhetetlen tekintély magánéletről beszéljen.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!