TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Levelek

: Levelek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Művelődéstörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

891 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633602084

tartalom:

"Katalin, ez az angyali szűz minden emberi elképzelést meghaladó módon megmutatta és feltárta előttünk az isteni bölcsességet, már amennyire az emberi értelem szamara egyáltalán feltátható. Ha valaki leveleit olvassa - mert majdnem az egész Világgal levelezett -, elámulhat a stílusán és a lelkek számára annyira hasznos és mélyértelmű tanításán. Leveleiben anyanyelvén beszél, hiszen a latin műveltséget nem ismerte. De mert a mélységek mélységeinek kulcsával behatolt Isten titkaiba, ezért stílusa (legalábbis a figyelmes olvasó előtt) inkább Pálé, mint Kataliné, s inkább egy apostolé mint egy leányé! Leveleit diktálta, éspedig oly gyorsan, mintha egy előtte fekvő könyvből olvasná, amit mond. Magam is gyakran láttam, amint egyszerre két írnoknak diktált, két különböző személynek szóló, egészen eltérő tartalmú levelet. Az írnokoknak egy percnyi várakozási idejük nem volt, s Katalin egy felesleges szót nem mondott közben. Amikor ezen igen elcsodálkoztam, akik régebben ismerték, elmondták, hogy ők egyszerre három, sőt még írnoknak is látták diktálni őt, ugyanilyen gyorsan és ugyanilyen éles emlékezettel. Mindez pedig egy virrasztásokkal és böjtökkel annyira meggyötört leánytestben! Ez számomra sokkal inkább csoda és Isten erejének bizonysága, mint bármelyik csodája a természet rendjében."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!