TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Magyar közmondások és közmondásszerű szólások [Reprint]

Magyar közmondások és közmondásszerű szólások [Reprint]

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az Akadémiai Kiadó Reprint Sorozata

Terjedelem:

770 p.

Kötésmód:

fűzött

ISBN:

9630565110

tartalom:

"Margalits Ede író, irodalomtörténész, nyelvész és műfordító Zágrábban született 1849. március 17-én. Egyetemi tanulmányait Bécsben és Párizsban végezte. 1870-től Baján tanított, először szláv nyelveket, majd magyar irodalmat. 1885-ben a zombori gimnázium igazgatója lett. 1891-től Budapesten élt. Előbb a horvát internátus igazgatója, majd 1895-ben egyetemi rendkívüli, 1899-ben pedig a horvát nyelv és irodalom rendes tanára lett a budapesti egyetemen. 1940. június 23-án halt meg. Rendkívül sokirányú munkásságot fejtett ki, foglalkozott irodalomtörténettel, e területen legismertebb munkája Zrínyi Miklós, a költő (1893). Szerbből és horvátból fordított, valamint készített egy horvát-magyar és magyar-horvát zsebszótárt. Munkásságának legbecsesebb része közmondás- és szólásgyűjteménye. Az 1895-ben kiadott Florilegium Proverbiorum universae Latinitatist 1896-ban a Magyar közmondások és közmondásszerű szólások követte, mely 20000 közmondást, illetve szólást tartalmaz."

leírás:

Megszűnt könyvtár bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!