TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Magyar Nagyasszonyok II. 1800-tól tegnapig. Józsa Judit terrakotta kisplasztikái

: Magyar Nagyasszonyok II. 1800-tól tegnapig. Józsa Judit terrakotta kisplasztikái

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Kiskapu Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Kerámia és üveg

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639301973

tartalom:

A korondi keramikus Józsa családból származó művésznő több éves kutató- és alkotómunkájának eredménye az e könyvben látható terrakotta kisplasztikák gyűjteménye. Hosszú ideje foglalkoztatta már a magyar nagyasszonyok megformázásának gondolata, hiszen még senki sem ábrázolta és mutatta be őket egy csoportban. Az első csoportot 2005-ben mutatta be a nagyközönségnek Magyar Nagyasszonyok I. 800-1800 címmel a Magyar Kultúra Alapítvány Budavár termében. A különleges egyedi technikával készült, patinázott terrakotta kisplasztikák sora Emesétől Árva Bethlen Katáig összesen 26 nagyasszonyt ábrázolt, és mintegy 6000 látogatót vonzott. E könyv Magyar Nagyasszonyok II. 1800-tól tegnapig címmel újabb 21 asszonyt mutat be életrajzukkal együtt. A XIX-XX. század már a technikai fejlődés kora, amelynek modern asszonyai az első orvosnőt, az első óvónőt, úttörő nőnevelőket, az első kutatónőt, sportolónőt, kiemelkedő tehetségű színésznőket, egyszóval példás életű asszonyokat testesítenek meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!