TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Mielőtt a Föld

: Mielőtt a Föld "mozgásba jött". ( A természetismeret történetéből)

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Minerva Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632231376

tartalom:

"A szerző neve nem ismeretlen Magyarországon: "Az új tanulási módszerek" c. könyvének sikere volt. Új könyvében azt mutatja be, hogy az embernek az a természetkutató tevékenysége, amelynek keretében a fizika fejlődése érthetővé válik, több évezredre visszanyúló kulturális tevékenység keretei között zajlik le. Imponáló tényanyaggal, forrásismerettel fest lenyűgöző képet a természettudományok kialakulásáról, az újkori fizika kibontakozásáról. Művel a természet megismerésének története, a jégkorszaktól Newtonig. Egyes fejezeteinek címei is jelzik, milyen nagy körképet fest: Természetismeret a jégkori barlangokban. Kőkorszaki csillagászok Stonehenge-ban; A korai természettudományok "nehézségi ereje". A "görög csodát" ma is csodáljuk. A lanttól a szférák zenéjéig. A knidoszi Eudoxosz golyókon gördülő kozmosza. A bolygók mozgásának szabásmintája. Arisztotelész, a tiszteletreméltó "fizikosz"; Az atomizmus gondolati lánca; Miért volt " az ókor legnagyobb fizikusa" valójában matematikus?; Az egzakt természettudományos kutatás "arab só"-ja; Kopernikusz "jobb egyiptomi, mint Ptolemaios"?; Kepler és Galilei - újpitagoreusok és platonista filozófusok; És mégis mozog... Hangvétele könnyed, érdekes; állításait számos példával támasztja alá, s még humor sem hiányzik belőle."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!