TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Modor és jellem

, : Modor és jellem

Kiadás:

Pécs, 1927

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

177 p., 3 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A városi ember idegeit a villamoson való utazás rendszerint igénybe veszi. A közönség sajnos e tekintetben példátlan rendetlenséget tanúsít. A sértegetések jórésze rendszerint itt történik. Maradjunk itt is jómodorúak, a nyugodtság, szerénység és figyelem többet használ, mint az ököljog. ... Az utca nyilvánis hely, az öltözködésnek itt már befejezve kell lennie. Váljék szokásunkká elmenetelünk előtt ruházatunk átpillantása, hogy tetőtől-talpig tisztán, rendesen jelenhessünk meg. Nem illő az utcán igazításokat eszközölni, begombolkozni, kesztyűt felhúzni, stb. Hasonlóan helytelen az utcán előkészülni a megérkezéshez (felöltő kigombolása, kardlecsatolás stb.) ... Az általános műveltséghez nem elegendő a napilapok olvasgatása. Olvassunk jól megválogatott könyvet, kérjünk hozzáértőtől tanácsot, s ne üljünk fel a hangzatos címnek, reklámnak, vagy a könyv fedelén látható képnek." Részletek a könyvből

leírás:

Melléklet: levélminta (hogy írjunk a borítékra, hogy nézzen ki egy levél) és egy kihajható öltözködési táblázat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!