TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Népem története. Svédország a középkorban

: Népem története. Svédország a középkorban

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Skandináv országok története Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

471 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632813391

tartalom:

"Ahogy tanulmányaimban előrejutottam, felfedeztem, hogy a svéd történetírás főként az embereknek azzal a kis csoportjával foglalkozik, amely a nép sorsáról dönt..., Hiányoltam azokat, akik bevetették és learatták a szántóföldeket, akik erdőt irtottak, utakat törtek, akik a kastélyokat, palotákat, erődöket, várakat, városokat, kunyhókat építették. Csak futólag pillanthattam meg azokat, akik az adókat fizették, akiknek pénzén a papokat, ispánokat és hivatalnokokat fenntartották. Hiányoltam a hadseregből a közkatonákat, akik idegen földön estek el a hazájukért, és asszonyaikat, akik otthon vártak rájuk; hiányoltam a szolganépet, amelyről külön törvény rendelkezett, és nem találtam a nincstelen zselléreket sem, akiknek nem volt földjük, házuk, otthonuk. És elhatároztam, hogy azokról a rég volt emberekről fogok írni, akikről, a történelem megfeledkezett" - írja "szabálytalan történelemkönyve" bevezetőjében a szerző. A szegényparaszti családból származó Vilhelm Moberg, aki ifjan maga is földművesként és favágóként dolgozott, a XX. századi svéd prózaírás egyik legjelentősebb személyisége volt. Ebben a munkájában a svéd történelem bemutatására vállalkozott - a svédek letelepedésétől a svéd nemzeti állam megteremtése koráig, a XVI. század végéig.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!