TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Népiségtörténet

: Népiségtörténet

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

MTA Történettudományi Intézete

Kategóriák:

Művelődéstörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalom- és Művelődéstörténeti Tanulmányok

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963831219x

tartalom:

"1989-ben hunyt el Mályusz Elemér, a magyar középkorkutatás legkiemelkedőbb alakja. Munkássága kiterjedt a középkor egész időszakára, és maradandó, értékálló műveket alkotott a 18-19. század történelméről is. Munkái nemcsak a kutatók, de az igényesebb tanárok kezében is munkaeszközök Kiterjedt forrásismerete, imponáló szakirodalmi olvasottsága minden szakember számára nélkülözhetetlenné teszik tanulmányait, könyveit. Élvezetes stílusa, pontos fogalmazása lehetővé teszi, hogy művei a legszéleseb értelemben vett szakmai közönség olvasmányai legyenek. Mályusz Elemér egyetemi előadásainak szövegét adjuk itt közre. Két féléven hirdette meg Bevezetés a népiségtörténetbe című kollégiumát Az itt olvasható írás az 1936-37. év előadásainak szövege. Utolsó, ma már csak tudománytörténeti érdeklődésre számot tartó fejezetét (antropográfia) elhagytuk A Professzor Úr kézirathagyatékában a jegyzetek többnyire csak a szerzőre, illetve munkákra való utalásokat tartalmazták kevés esetben teljes magyarázatot A jegyzeteket utólag a hagyaték gondozója, jelen kötet sajtó alá rendezője, Soós István ellenőrizte és egészítette ki gondos munkával. Külön köszönetet szeretnék mondani Mályusz Miklósnak és Mályusz Károlynak hogy hozzájárultak a szöveg közléséhez és ezzel elősegítették, hogy Édesapjuk munkássága még szervesebb része legyen a hazai történeti gondolkodásnak. "(Glatz Ferenc)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!