TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Pszichoanalízis és természettudomány

: Pszichoanalízis és természettudomány

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Párbeszéd Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637976035

tartalom:

A szerző élete sokmindennek nevezhető, de unalmasnak, egyhangúnak semmiképpen sem. Volt biokémikus a bethleni és kádári konszolidáció idején, pszichoanalitikus a harmincas, majd a hetvenes-nyolcvanas években. Pályája vándorlás a biokémia és a pszichoanalízis között. Hári professzor intézetéből, a maga választotta kutatóorvosi pályáról, a professzor halála után kialakult ellenséges légkör kényszerítette távozásra. Róheim Gézát választja analitikusának, aki Ferenczi tanítvány volt. A világháború után nem folytathatja analitikus praxisát. 1953. januárjában egy éjszaka két ávós csönget az ajtaján. A tervezett zsidó orvosperben akarták bíróság elé állítani. Szeptemberben szabadon engedték, de korábbi állásába nem vették vissza. 1970-ben az Országos Közegészségügyi Intézetből ment nyugdíjba. Ekkor kezd el újra analitikusként praktizáni, és visszatér annak a problémának tanulmányozásához, amely pályája kezdete óta foglalkoztatja: a lelki jelenségek természettudomáynos vizsgálatához.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!