TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Radna fényes csillaga. A Máriaradnai búcsújárásról és az Újkígyósiak Radnajárásáról

: Radna fényes csillaga. A Máriaradnai búcsújárásról és az Újkígyósiak Radnajárásáról

Kiadás:

Újkígyós, 1990

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Művelődéstörténet Néprajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

85 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634002218

tartalom:

Gyermekkoromban sok olyan dolgot hallottam, ami elgondolkodtatott, de okára akkor még nem jöhettem rá. Ezek közé tartoztak a Radnáról szóló történetek, mondások. "Mögy, mint Vak Miska Radnára." "Az nem káromkodhat, aki még nem volt Radnán kúdus." Ezeket és ehhez hasonló mondásokat mondogattak az öregek de valós eredetüket már csak ők ismerték. Ezekről azonban igen keveset beszéltek, mert kevesen voltak, akik megkérdezték volna őket. Megpróbáltam megkérdezni őket, (bár sajnos sokakat már nem tudtam megkeresni kérdéseimmel) válaszukban elmondták a radnai búcsújárásról való emlékeiket, de az egész életük történetét is. Ezt próbálom most egy kicsit összerendezve leírni a következőkben. Kiegészítve a hallottakat a könyvekben talált adatokkal, saját radnai útjaim tapasztalataival. Ha ez a próbálkozásom valakinek is hasznot hajt, ha valaki elolvasva jobban fogja szeretni öregjeinket, gyermekeinket, úgy elértem célomat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!