SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
Rajzok, elbeszélések és vegyes dolgozatok

: Rajzok, elbeszélések és vegyes dolgozatok

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1880

Kiadó:

Tettey Nándor és Társa

Kategóriák:

Német irodalom Életrajz Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

142 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Széles országút az élet, melyen egymást tolva nyüzsögnek az emberek. Lépten-nyomon ezer és ezer kikiáltó kínálja majd nyájas, majd fenhéjázó, de mindig csábítgató szavakkal boltjának „legfinomabb minőségű cikkeit „mesés”, sőt „nevetségesen olcsó” árakon. A járó-kelők eleinte nem igen állanak ellent a fényes ígéreteknek s csak midőn már enyhülés helyett megrontották gyomrukat a „fuchsinos” borokkal, vagy sarut vettek, a melynek talpa jó vastag - csakhogy papiros, csak ekkor dugják be aztán az okosabbak füleiket s kezdik fürkészni a „szolid cég”-eket.
Így a könyvekkel is. A „kínálat” nagy. A közönség annyi oldalról, „nagyszerű kedvezmények”-ben részesítő «műv»-ekkel ostromoltatik és oly gyakran kap szellemi élvezet helyett émelygést, vagy könyvet ugyan, jó vaskosat - de mely nem egyéb betűktől tarka papirosnál, hogy most már nagyon skeptikuspá lett s új munkáknál mindenekelőtt a nevet, a „cég”-et - mely alatt azok áruba bocsáttatnak - tekinti.
Ha szolid cég-e tehát BÖRNE? A ki több mint félszázad óta egyik „udvari szállitó”-ja a világ két leghatalmasabb uralkodójának: Szellem és Szív ő felségeiknek, kiknek tekintélye volt az egyedüli, mely előtt meghajolt, annak „szolid” volta eléggé be van bizonyítva. Bort, igazi rajnait mér ő, tele francia lánggal s zamattal, s germán erővel és lágysággal ! — Hogy importálása által nyer-e a «piac», az attól függ, valjon nem szenvedett-e nagy kárt e bor az a átszállítás» által — s ennek megitélése nem rajtam áll."

leírás:

Átkötött példány.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!