TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Rejtélyek könyve

Rejtélyek könyve

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Művelődéstörténet Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635482485

tartalom:

A görög mitológia szerint az emberiség története azzal a rejtéllyel kezdődik, amelyet a görög mitológia szerint a Szphinx tesz fel Oidipusznak, hogy oldja meg. Képzeletbeli esemény lenne? Inkább allegória, mivel igen valószínű, hogy az első élőlények úgy tekintettek az őket körülvevő természeti képződményekre és jelenségekre, mint megannyi megoldandó rejtélyre. Először szimbolikus álmok segítségével próbáltak magyarázatot találni rájuk, esetleg gonosz istenek létezését tételezték fel, olyan rosszindulatú istenekét, akik a jelenségeket előidézték, majd további sorsukról döntöttek. Míg a hagyományos értelemben vett történelemnek az a célja, hogy a dokumentumok által bizonyított és igazolt tényekre derítsen fényt, addig ember és világ kapcsolatainak nagy része bizonytalan kérdésekből és föltevésekből táplálkozik, valamint nem kellőképpen bizonyított és rosszul megfigyelt jelekből, meg olyan bizonyosságokból, amelyek egyeseket kétségkívül elriasztanak, de amelyeknek már a puszta tanulmányozása is értékes adalékokkal szolgál. Könyvünk tehát rejtélygyűjteményt mutat be: ezek közül egyesek rendkívül fontosak és valóságos mítoszokból táplálkoznak; mások inkább anekdotaszerűek. Olvashatók itt a politika szférájába tartozó ügyek - trónkövetelőké, mint Tarakanova Oroszországban vagy Sebestyén király Portugáliában; a kétes halálesetek, mint a "Temple-börtön gyermekéé" (a francia XVII. Lajosé) szinte a kémhistóriák műfaját súrolják. Fölcsigázhatják az olvasó képzeletét régi tengeri legendák, a háborgó habokon magukra hagyott, hányódó vagy a szokatlanul veszélyes helyeken eltűnt hajók is. A kincskeresés kategóriájába tartoznak az olyan írások, amelyek a templomosok elrejtett értékeiről, Jeruzsálem aranyáról vagy Eldorádó kincséről szólnak, amelyet Amerika kutatói olyan hosszú ideig kerestek. Bőven akadnak szörnyetegek is ebben a könyvben, legyen szó akár a Loch Ness vizében kísértő különös állatról vagy a Himalájában élő jetiről, a "havasok félelmetes emberéről".

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!