TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Rövid bevezetés a Bibliába

: Rövid bevezetés a Bibliába

Kiadás:

Budapest,

Kategóriák:

Művelődéstörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637837108

tartalom:

E könyv kiadóját már évek óta több oldalról kérték, hogy könyv-alakban is adja ki azokat a rövid bevezetéseket a biblia könyveibe, amelyek korábban a Bibliaolvasó Szövetség füzeteiben rendszeresen megjelentek. Sokáig ellenkeztem, mert nagyon jól tudtam, hogy ez a munka nem egy tekintetben elégtelen. Ha mégis merészkedem megjelentetni ezt a könyvet, akkor azt mindenekelőtt az Isten iránti engedelmességből teszem és abban a tudatban, hogy ez az írás, tömörített alakja ellenére is nem egy bibliaolvasó számára gyakorlati segítség lehet. Arra törekedtem, hogy egységes terv szerint röviden foglaljak össze valamennyi könyvet, s hogy ezt a tervet nem mindig volt könnyű megvalósítani, mindenki belátja. A szent írások azért adattak nekünk, hogy "bölccsé tegyenek a kegyességre a Jézus Krisztusban való hit által". Vezessenek bennünket Isten komoly és kegyelmes szavának helyesebb meghallásához azok a fejezetek, amelyek az egyes bibliai könyvek tartalmát, az idői és a későbbi beteljesedésre mutató értelmét, valamint különös üzenetét érthetővé tenni igyekeznek. De a helyes megértést szolgálhatják azoknak az iratoknak eredetére vetett pillantások is, amelyekben különféle időkben s különféleeszközök által Isten kinyilatkoztatta magát, s a pillantás összegyűjtésük történetére is, már amennyire azt feltárni képes az igazságot egyszerűen kereső és a Lélek által fegyelmezetten munkálkodó kutatás. Igénytelen dolgozatunk nem tart igényt tudományos teljességre: különben is sok kérdés vár még további felderítésre, és sok marad megválaszolatlanul. Adjon e könyv sok bibliaolvasónak elcsendesedése óráján, s épp úgy sok bibliakörnek is, új ösztönzést az Írás örvendező tanulmányozására!

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!