TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Sámánok. Lelkek és jelképek

: Sámánok. Lelkek és jelképek

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Néprajz Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632082982

tartalom:

˝Különös, egzotikus és legendákkal körülszőtt világba hív utazásra Hoppál Mihály könyve. Kik azok a sámánok? Hogyan alakulhatott ki a törzsi népek körében Lappföldtől Koreáig a samanizmus egységes, megnyilvánulásaiban ugyanakkor gazdagon árnyalt kultúrája? Hogyan töltötték be a sámánok, igazi kiválasztottakként, a gyógyító-varázsló és a pap gyakorlati és szakrális szerepkörét? Milyen jelei voltak kiválasztottságuknak, hogyan kapták meg tanítómesterüktől a "szent tudás" elemeit, hogyan került sor beavatásukra? Mágusok voltak-e, vagy csak szemfényvesztők? Hoppál Mihály könyve választ ad mindezekre a kérdésekre, bemutatva e tőlünk oly távoli világ szerkezetét, építőköveit és tartóoszlopait: a samanizáló népek mitológiáját, túlvilág- és szellemhitét, totemizmusát és rítusait; bemutatva a sámán személyiségjegyeit és szakrális szerepkörének teljes eszköztárát: viseletét, sámánszerszámait, jelvényeit és azok gazdag szimbolikáját. Ha a könyv csupán szavakkal írná le a sámánok világát, izgalmas volna már az is. De az igazi meglepetést és újdonságot az a káprázatos képanyag szolgáltatja, amely ilyen teljességben, ilyen átfogó és rendszerezett formában első ízben juthat el az olvasóközönséghez. Húszévi kitartó kutatás eredményeként született meg ez az összeállítás, az eurázsiai samanizmus képeskönyve, hogy képzeletbeli utazásra invitálja az Olvasót lélekutazásra ég és föld között.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!