TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Sokszemközt - tudósokkal. Kardos István tévésorozata

: Sokszemközt - tudósokkal. Kardos István tévésorozata

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

RTV - Minerva

Kategóriák:

Művelődéstörténet Életrajz

Terjedelem:

471 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Kardos István szerkesztő-rendező a televízióban több filmsorozatot készített a magyar tudomány nagyjairól (A magyar tudomány nagy öregei, Magyar tudósok, Nobel-díjasok). Ezeknek a filmeknek nagy közönségsikerük is volt, úgy, hogy nem egyet közülük közkívánatra meg is ismételtek A riportfilmeken szereplő tudósok közül egyesek azóta már nincsenek életben (pl. Vadász Elemér, Novobátzky Károly, Gombás Pál stb.), mások külföldön élnek (pl. Gábor Dénes, Wigner Jenő, Szent-Györgyi Albert stb). A hazánkban élők közül is sikerült a szerzőnek a legnagyobbakat, a világviszonylatban is ismerteket megszólaltatni. A riportok könyvben való megjelentetése biztosítaná a maradandóságot, amit a megszólaltatott riportalanyok egyénisége és tudományos munkássága meg is érdemel! A könyv formája irodalmi forgatókönyv, riportázs jelleggel elegyítve. Minden riportot a környezeti atmoszféra érzékeltetése, esetleg valamilyen epizód vezet be. Az alapgondolat a "tudósi gondolkodás" bemutatása és ennek a gondolkodásnak az alkalmazása konkrét tudományos területen. A kiinduló pont a tudomány szemléleti kérdéseinek a személyiség felőli megközelítése. Ugyancsak nagy szerepet kap a tudomány és társadalom kapcsolatának, együttességének kérdése is. Bár a riportokban számos tudományos kérdésről esik szó, a könyv stílusa olvasmányos, mindenki számára élvezhető és egyben tanulságos is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!