TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Szabad a porond. A magyar cirkuszi testnyelvjáték (1890-1914)

: Szabad a porond. A magyar cirkuszi testnyelvjáték (1890-1914)

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Jószöveg Műhely Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637052305

tartalom:

"A tradicionális cirkusz lényege a közvetlen, örömteljes emberi kommunikáció legprimerebb formája, a beszéd előtti testi kifejezésmód érvényesülése a hagyományos és újdonságnak számító szenzációkat felvonultató műsorban, éspedig mind a produkció, mind az életforma nyújtotta tényleges rizikó vállalása mellett. Ez az a kulturális alakulat, amelyet a legzseniálisabb művészek mellett a gyerekek és a szegénységben élő iskolázatlan tömegek is érteni, értékelni tudnak. Ez az a kulturális intézmény, amit a ma érvényes kultúrpolitika a tűrés és tiltás határán egyértelműen halálra ítélt (állami támogatást gyakorlatilag csak a Fővárosi Nagycirkusz kap). H. Orlóci Edit szerint a cirkusz történeti fenomenológiájának a nemzet-karakterisztika egyik elemeként kell beépülnie a kulturális önképünket alakító panteonba. A szerző tudományos képzettsége mellett teljes cirkuszszakmai kompetenciával rendelkezik, ugyanis pályafutását artistaként kezdte (perzs-obermann), több mint húsz éve az Állami Artistaképző Intézet szaktanára, nem utolsósorban pedig a fel- és lemenői szintén "komédiások", legalább 150 éve."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!