TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Szent Margit legendái és stigmái

, : Szent Margit legendái és stigmái

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Argumentum Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Irodalomtörténeti Füzetek

Terjedelem:

255 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637719466

tartalom:

˝Két, egymással dialógust folytató tanulmányból tevődik össze e könyv. Klaniczay Tibor utolsó munkája, ˝A Margit-legendák történetének revíziója˝. A Szent Margit stigmatizációját hirdető, a hazai kutatásban eddig ismeretlen ˝pisai legenda˝ s az ugyanerre utaló XIV-XV századi itáliai festmények rejtélyéből kiindulva az ismert Margit-legendák úgyszólván minden alapkérdésében fontos új álláspontra jut. Klaniczay Tibornak sajnos nem jutott ideje arra, hogy tanulmányát teljesen befejezze. A jegyzetapparátust fia, Klaniczay Gábor készítette az e kérdésben folytatott közös kutatómunkájuk alapján. Az ő saját tanulmánya, ˝A női szentség mintái Közép-Európában és Itáliában˝ egy másik oldalról közelíti meg ugyanazt a történeti problémát. A Szent Margitban megtestesülő vallási ideált a kortárs közép-európai szent életű hercegnők, Erzsébet, Ágnes, Hedvig és a többiek kultuszával veti össze. A ˝stigmatizáció˝ legendájának megszületését a közép-európai és az itáliai szentkultuszok eltérő természetéből próbálja megmagyarázni.˝

leírás:

Egy lap kijár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!