TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
Szerzetesek, egyházak, társadalom

: Szerzetesek, egyházak, társadalom

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1975

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociográfia Egyetemes történelem Kereszténység Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

258 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630902893

tartalom:

"Csak a katolikus egyháznak vannak szerzetesrendjei, vagy más nagyobb vallásfelekezeteknek is? Mi a szerzetesek szerepe a nem-szerzetes, ún. világi papokkal szemben? Milyen társadalmi feltételek mellett jöttek létre az egyes szerzetesrendek? Mi a társadalmi, politikai szerepük? Mi a gazdasági alapjuk? Mi a dzsainizmus? Hogy jött létre a buddhista szerzetesség? Mi volt a szerepe Indiában, Tibetben, Mongóliában, Kínában, Japánban? Kik a sárga- és kik a vörössapkás szerzetesek? Hogyan vált a hellenisztikus korszak filozófiája, különösen a sztoicizmus és neoplatonizmus a kori keleti keresztény remeteség, aszketizmus, szerzetesség eszmei alapjává? Kik a balizlita szerzetesek? Milyen befolyása volt a korai középkorban az ír és skót szerzetességnek? Mi volt a szerepe Monte Cassinónak, Clunynek, az Athosz-hegynek? Milyen vallástörténeti jelentősége volt Nursiai Benedeknek, Clairvaux-i Bernátnak, Assisi Ferencnek, Loyola Ignácnak? Milyenek voltak a könyvmásoló-műhelyek? Hogyan készültek a kódexek? Hogyan maradtak fenn a régi görög és latin szerzők munkái? Milyen szerepe volt a benedekrendieknek, a cisztercitáknak, a ferenceseknek? Mi a Jézus Társaság? Milyenek a fontosabb rendek regulái? Milyen a szerzetesek életmódja? Hogy fér össze a szerzetesség a modern időkkel? Erre a sokféle bonyolult kérdésre ad választ Jan Wieusz Kowalski lengyel marxista vallástörténész, akinek érdekes, olvasmányos könyve összefüggő képet ad a vallástörténet egy kevéssé ismert területéről. A szerző leírja az egyes szerzetesrendek létrejöttét, szabályzatát, fejlődését, szervezetét, a barátok életmódját, az adott rend gazdasági alapjait."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!