TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Színész-könyv. Örök szerepek

: Színész-könyv. Örök szerepek

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

198 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Megrögzíteni a legmúlékonyabb emberábrázolást, a minduntalan változó, új és új alakban megelevenedő s az alakítással egyszersmind kimúló művészi teljesítményt, a színjátszást - ez volt az író célja. Gobbi Hilda, Ajtay Andor, Ruttkay Éva, Tolnay Klári, Major Tamás s mai színművészetünk még számos jeles képviselőjét találja meg az olvasó Gyárfás Miklós könyvében. Mindegyiküket egy vagy több híres alakításában mutatja be a szerző. Nóra, Hamlet, Zilia, Karnyóné, III. Richard, s még több mint húsz különböző szerepben állnak előttünk korunk magyar színészei. Az utolsó esztendők nagy színész-halottainak, Bajor Gizinek, Rátkai Mártonnak, Somlay Artúrnak emlékét legszebb alakításaikban őrzi ez a könyv, és megtalálható a kötetben színművészetünk olyan alakjainak portréja is, mint Kabos Gyula és Csortos Gyula. A Színész-könyv olvasásakor egy-egy forró élményű előadás elevenedik meg azok számára, akik mint nézők nem kerülhettek a színészi munka, az emberteremtés "titkaihoz" oly közel, mint a bíráló, Gyárfás Miklós. Ezek az írások megőrizni kívánják az utókor számára napjaink Hamletjeit, Éváit, maradandóvá tenni azokat az alakításokat, amelyeket a színészekkel oly kegyetlenül bánó idő feledésbe sodorna.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!