TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Színháztörténet

: Színháztörténet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

560 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632085337

tartalom:

"A színház feladatainak sokféleségében és változásában évezredeken át bizonyította életerejét és vitalitását. Hol morális intézményként lépett fel, hol fegyverként a politikai harcban, hol távoli világokat idézett fel, hol fantasztikus birodalmakat teremtett, hol nézőinek oktatására és lelki épülésére szolgált, hol szórakoztatni akart és megszabadítani a mindennapi élet gondjaitól. Ez a színháztörténeti kézikönyv elsőként rajzolja meg tömören és általánosan érthetően a dráma és a színház fejlődését kezdeteitől a közvetlen jelenig. Bőséges képanyaggal szemléltetve vezet keresztül az évszázadokon - az "ősszínháztól" és az európai ókor valamint a Távol-Kelet hagyományos formáitól a középkor vallásos és világi játékain, a reneszánsz és a barokk színházán át a polgárság színpadáig. A különösen részletesen tárgyalt 20. század az avantgardizmusra összpontosít. A könyv a szerteágazó tárgy egyes aspektusainak sokaságát interpretálja és értékeli: a dráma tartalmait és formáit, a színházépítészetet, a szcenikát, a színész művészetét és nem utolsósorban a színház funkcióit a mindenkori politikai-társadalmi és szellemi-kulturális háttér előtt. A kézikönyv nemcsak azokhoz fordul, akik valamilyen színházi tevékenységet űznek vagy tanulnak, hanem a művészet iránt érdeklődő tanulókhoz, egyetemi hallgatókhoz és tanárokhoz - de főleg mindenkihez, aki szereti a színházat."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!