TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Szürke Nénék Intézete. Az óbudai Szentlélek téri nevelő- és tanintézet története

: Szürke Nénék Intézete. Az óbudai Szentlélek téri nevelő- és tanintézet története

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Művelődéstörténet Pedagógia Egészségügy Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

113 p., 10 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630351110

tartalom:

˝Szürke nénék... Bizonyára kevesen tudják, hogy ez az irgalmasnővérek Szent Vince szeretetleányai múlt századi megnevezése. A XIX. század közepétől sorra alapították azokat az intézeteket, amelyeket a szürke nénék (nénikék) tartottak fenn. Ezek elsősorban kisdedóvók és elemi iskolák voltak, de a század végétől egyre több polgári iskolát is létesítettek. A kórházak egy részében is ők vették át az ápolás nehéz munkáját és fejlesztették hivatássá. Ez lett a legismertebb és legnépszerűbb, számarányát tekintve is a legnagyobb női szerzet Magyarországon. Az 1950-es szétszóratás után sokan továbbra is ápolónőként, pedagógusként dolgoztak tovább. A rendszerváltást követően, idős koruk ellenére újra munkába álltak mint hitoktatók, ápolónők. Tevékenykednek a karitatív szervezetekben is. Ahol újra megjelentek, harmonikus környezetet alakítottak ki. Mai világunkban is nélkülözhetetlen jelenlétük, áldozatos munkájuk.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!