TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Táncház

: Táncház

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Tánc Zene Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Zeneélet

Terjedelem:

241 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633301955

tartalom:

"A népművészet iránt megnyilvánuló érdeklődés napjaink kulturális és művészeti életében egyre inkább érezteti hatását és minden eddiginél nagyobb jelentőségű ifjúságunk életszemléletének, viselkedésének, ízlésének alakulásában. Milyen keretek között és hogyan ismerkedhetnek meg a fiatalok a valódi népművészettel, hogyan ismerhetik meg általa önmagukat, társaikat és a világot? Ezekre a kérdésekre próbál válaszolni riporteri, szociográfiai és írói módszerekkel a könyv szerzője. A táncházak, Sebőék és a Muzsikás együttes, a Kassák klub és egy jászsági "pendzsom" bemutatása után a néptánc és népzene általánosabb kérdései felé fordul, táncoló, muzsikáló fiatalokat, néprajzosokat, népzenekutatókat és szociológusokat szólaltat meg a költészet és műzene viszonyáról, autentikus hangszerekről és előadásról, a beat-zenéről, az amatőr és profi együttesek munkájáról, néphagyományról és élő néptánc mozgalomról. A táncház népi kultúránk csak egy megnyilatkozása és a sok szórakozási, művelődési lehetőség egy formája, de olyan, amire mindenkinek érdemes odafigyelni."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!