TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Történeti-néprajzi források Görmörből a XVIII-XIX. századból

: Történeti-néprajzi források Görmörből a XVIII-XIX. századból

Kiadás:

Debrecen, 1994

Kiadó:

Kossuth Lajos Tudományegyetem Néprajzi Tanszéke

Kategóriák:

Művelődéstörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gömör Néprajza

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634719406

tartalom:

"A történeti-néprajzi források publikálása már régebben megindult, és jelentős eredményeket hozott. Az elénk táruló források több tudományág számára hasznosíthatóak, felsorolásuk hosszú lenne. A népi kultúra történeti felderítése természetesen hozzájárul a mindennapok történetének, a hétköznapi emberek históriájának megírásához, bemutatja az egyének és kisebb közösségek életvilágát, mentalitását, világképét. Természetesen nyilvánvaló, hogy a források jórészt kihallgatások alkalmával született tanúvallomások melyeknek elmondásakor a beszélők lelkiállapota sem volt hétköznapi, s az elmondottakat lejegyzők sem szó szerint jegyezték fel az elhangzottakat. Amikor több tanú ugyanarról az eseményről számol be, sokszor megfigyelhetőek a rendszeresen visszatérő fordulatok, de ennek ellenére viszonylag hűen tartalmazzák a tényeket. Sok múlik azon, hogy az adatokat ki, milyen szemmel, szemszögből értékeli majd. Ha őseink szemével, az ő szempontjaik szerint vizsgálja, közelebb fog jutni a valósághoz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!