TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Trója felfedezése

: Trója felfedezése

Fordító:

Kiadás:

Pozsony, 1965

Kiadó:

Szlovákiai Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Régészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

383 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Időszámításunk előtt 1250 táján érkezünk Trója alá, amikor már kilenc éve dacolnak a város falai a görög királyok egyesült hadainak ostromával. Találkozunk a nagy Akhilleusszal és a vitéz Hektórral, az argoszi szép Helénével és a csélcsap Parisszal, a nemes lelkű Patroklosszal és a nagy erejű diomédésszel, az agg Nesztórral meg a többi sok-sok hőssel, akiket Homérosz halhatatlanná varázsolt. Tanúi leszünk a város pusztulásának, hazakísérjük a diadalmas Agamemnónt Mükénébe, ahol árulás és iszonyú halál vár a seregek urára. Odüsszeusszal bebolyongjuk a messzi tengereket, és izgalommal figyeljük, hogyan küzd a sorssal ez az eszét mindig okosan használó, rokonszenves hős. De nemcsak Trója pusztulásáról szól ez a könyv, hanem Trója feltámasztásáról is. Látjuk, hogyan talál rá a korszakok temetőjében Heinrich Schliemann, aki mint hétéves kisfiú eltökélte magában, hogy kiássa Priamosz városának falait - és az egész világ ámulatára megvalósította álmát. Kalandos életénél mégis jobban érdekelnek majd bennünket Schiemann elképesztő felfedezései, amelyek során a történelem legmélyéről napvilágra hozta a trójai és műkénéi királyok kincseit és annak a magas színvonalú kultúrának dokumentumait, amelyről sejtelme sem volt az emberiségnek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!