TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Út Stockholmba. Tudósok és Nobel-díjasok

: Út Stockholmba. Tudósok és Nobel-díjasok

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Galenus Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Életrajz Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

357 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963863662

tartalom:

"Gorcsev Iván, a Rangoon tengerjáró matróza még huszonegy éves sem volt, midőn elnyerte a fizikai Nobel-díjat - veszi kezdetét Rejtő Jenő Tizennégykarátos autó című regénye. Az író tisztában volt azzal, hogy olvasótábora elég jól ismeri ezt a díjat ahhoz, hogy Gorcsev eredménye felcsigázza érdeklődését. Az másodlagos szempont volt, hogy a főhős a díjat kártyán nyerte egy Stockholmból éppen hazafelé tartó, élemedett korú tudóstól. Ez is jelzi, hogy a Nobel-díjakat világszerte rendkívüli megbecsülés övezi. Az elsőket 1901-ben adták át, így 2001 centenáriumi év volt. Bár a Nobel-díjak mindenütt rendszeresen szerepelnek a hírekben októberben, amikor kihirdetik a nyerteseket, és decemberben, amikor átadják a díjakat, keveset tudunk magáról a kiválasztási folyamatról, illetve azokról a kritériumokról, amelyek alapján odaítélik a díjakat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!