TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Varázstudomány II. kötet

: Varázstudomány II. kötet

Kiadás:

h. n., 2000

Kiadó:

Széphalom Könyvműhely

Kategóriák:

Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

535 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963902869x

tartalom:

˝A Varázstudomány című kétkötetes opus Várkonyi Nándor csak legújabban nyomdafestékhez jutott hatalmas hagyatékának egyik "mellékhajtása". A hagyaték nagyobbik része azzal foglalkozik, hogy - Hamvas Béla és ihletői, köztük Heidegger példájára - az ősi tudást felértékelje, bemutassa, hogy a tágan értelmezett felvilágosodás és racionalizmus (már a görög filozófia klasszikusai is ide számítódnak) micsoda kincsektől fosztotta meg az emberiséget, valamint, hogy bemutassa, a lehetőségekhez képest rekonstruálja ezt a régi arany bölcsességet. A Varázstudomány nem a teljes ősi kultúrkincs bemutatását tűzte ki célul maga elé, hanem annak csak egyik, viszonylag "sovány" ágáról nyújt képet. ; Az első kötet az okkultizmus klasszikus ágazatait prezentálta, a most megjelent kötet a mágiáról, a delejről és igézésről, a parapszichológiáról, a parafizikáról és a szellemi jelenésekről szól. Várkonyi természetesen hatalmas empirikus anyag birtokában szól témájáról, ám - alapkoncepciójából, mondhatni filozófiájából következően - jóval nagyobb megértéssel, sőt lelkesedéssel számol be ezekről a "varázslatokról", amelyekben igazi magvakat vél találni, mit napjaink kevésbé irracionálisan hangolt szakértői. A mű jelentős és fölöttébb információdús alkotás, egy napon nem említhető a ma divatos kommersz-ezoterikus munkákkal. Írta: Könyvtári Intézet˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!