TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Világhódító bábok. Az Állami Bábszínház krónikája

: Világhódító bábok. Az Állami Bábszínház krónikája

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Színház Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631322114

tartalom:

A magyar színháztörténet korábbi századaiban a bábjáték alig hagyott nyomot. És most, századunk második felében, sokszor reménytelennek látszó próbálkozások után, szinte egyetlen emberöltő elegendőnek bizonyult a művészi bábjáték megteremtéséhez, felvirágoztatásához. A magyar művészi bábjáték – hosszú időn át egyetlen – otthonává lett Állami Bábszínház bábjátékosai a kezdet teremtő zűrzavara után egyszer csak elérik az érettségnek azt a fokát, amely lehetővé teszi, hogy elinduljanak ˝világbűvölő˝ útjukra. Ekkor még a hírnév harsonája nélkül.
Ma már látjuk, hova jutott a magyar bábművészet, kérdezhetjük, hogy jutott ide. Miképpen valósult meg a század ˝bábos˝ álmodóinak terve: kimenteni a bábjátékot a feledésre ítélt szokásjátékok közül, a vásári mutatványok lomtárából, és visszajuttatni a színházművészetbe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!