TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Vonuljatok ki, Chansonok! A Szalmás-kórus albuma

Vonuljatok ki, Chansonok! A Szalmás-kórus albuma

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

170 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Szalmás-kórus a Horthy-rendszer idejének egyik legjelentősebb munkáskórusa volt. Vezetője, a Bartók-tanítvány Szalmás Piroska dalaival, színpadi zenés játékaival új színt vitt a munkás kulturális mozgalomba, népdalkórusaival új stílust teremtett meg a munkás dalkarok körében. Harcos politizálásával a kórus kiváltotta a dolgozók rokonszenvét, szeretetét - és a népelnyomó rendszer dühét. Betiltások, üldöztetéssel dacolva érte meg a kórus 10 éves fennállását 1940-ben, s ennek az évfordulónak a tiszteletére tagjai összeállítottak egy albumot, mely tartalmazta teljes műsorukat. Kiadásáról természetesen szó sem lehetett: a dalok szövegét legépelték, s az albumot egy példányban eltették az utókor számára. Harminc év telt el azóta. Az album előkerült, s íme, ma is élő és érdekes, illusztrációi ugyanolyan frissek, szépek, mint akkor voltak."

leírás:

Mérete: 20 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!