TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Zene és ember

: Zene és ember

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Zene Művészettörténet Kotta

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633303389

tartalom:

"Maróthy János e könyvében szinte megoldhatatlanra vállalkozik: megpróbálja mindenki számára érthetően megragadni a zene mibenlétét, megfogalmazni az egyes szakágak, így a zeneelmélet, zeneesztétika, zenetörténet tárgyát, ismertetni az eddig elért eredményeket s rámutatni a hiányosságokra, állandóan hangsúlyozva e területek kölcsönös összefüggését, azt, hogy bármilyen mélyrehatóan vizsgáljuk akár a legegyszerűbb népdalt vagy munkadalt is, értékes eredményt csak az összes szakterület szempontjainak együttes figyelembevételével remélhetünk. Ezután zene és ember kapcsolatával, az elidegenedés természetével és forrásaival foglalkozik, vizsgálja azt a zene társadalmi életében, tartalmában és formájában, majd a zenei elidegenedés leküzdésének kudarcait és lehetőségeit kutatja. Beszél a zene defetisizáló küldetéséről, a foldlórról és az avantgarderól, az ipari folklórról és az avantgarderól, az ipari folklórról, s könyve utolsó fejezetének címe: Szocializmus: az ember és a zene forradalma?"

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!