MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A mozaik

: A mozaik

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Officina

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ars Mundi

Terjedelem:

33 p., 20 tbl

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Ha a csendes ravennai utcákról belépünk a templomokba, egy csapásra megváltozik a kép: a falakon aranyló mozaik varázsolja elénk a császárváros századok előtti fényét, pompáját, és életét. Rejtélyes, kékeszöld fényű sírkápolnában alussza örök álmát Galla Placidia, Honorius testvére, a nyugati gótok későbbi királynője. A S. Apollinare Nuovo falain megelevenedik Teodorik palotája és Ravenna egykori kikötővárosa: Classe. A. S. Vitale falain bizánci császári pompával, fényes kíséretével vonul Teodora, a szemközti falon pedig férje, Jusztiniánusz, Bizánc talán legnagyobb uralkodója. Egészen más világ tekint le ránk a falakról és ezt az elsüllyedt, idegen, pompás világot a mozaik őrizte meg számunkra. Ravennában a város fénykorának emlékét, a művészettörténet számára Európában sokkal többet őrzött meg: a középkori monumentális festészet nyolc évszázadának fejlődését, irányát és stílusát. A szinte korlátlan élettartamú apró mozaikszemcsék a művészet történetének éppen azokról a századairól regélnek, amelyekben földrészünket a kialakulás pusztító láza: a népvándorlás gyötörte. A mozaik éppen azokból a századokból óvta meg a monumentális festészet emlékeit, amelyekben a régi kultúra romjain felépült az új: az európai, keresztény művészet. A IV. századtól egészen a XIV. századig kevés falkép, jónéhány festett kézirat, miniatura mellett a festészet fejlődéséről a mozaik tájékoztat, különösen a Földközi-tenger vidékén."

leírás:

Ragasztott fekete-fehér, és színes képekkel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!