MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
A művészet. Válogatott tanulmányok

: A művészet. Válogatott tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Művészettörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

426 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az e kötetbe foglalt tanulmányok egy a művészet iránt rendkívül fogékony, művészeti élményekben kivételesen gazdag szellem megnyilatkozásai. Szerzőjük Alexander Bernát (1850-1927), a budapesti tudományegyetem néhai hírneves professzora, filozófus és műkritikus. Akár a művészet alapvető problémáit fejtegeti, akár nagy művészegyéniségek arcképét rajzolja, vagy egy remek műalkotást méltat: mindig érezzük, hogy haladó jellegű, tág látókörű, magától az élettől ihletett szellem szól hozzánk. Több tanulmányában kifejezetten hangsúlyozza, a néplélek, népélet megtermékenyítő hatását, ettől várja a képzőművészetek felfrissülését is, s egy 1907-ben írt tanulmányban szinte ditriambikus szavakkal köszönti és méltatja Meunier-t mint a testi munka szobrászati ábrázolóját. Alexander Bernát művészi tollal írt, több ízben párbeszédes tanulmányai ma is frissen hatnak, s páratlan világosságuk révén az olvasók széles köre számára is érthetők.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!