MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
A romantika születése

: A romantika születése

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művészettörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

173 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Nyilvánvaló, hogy az olvasók körében meglepetést kelt Stendhalnak ez a kötete, amelyben a nagy regényíró mint képzőművészeti tanulmányíró és műkritikus mutatkozik be. Stendhal esztétikai munkásságának szokatlan indítóokai vannak: a klasszikus és a korabeli művészetet saját esztétikájának és írói módszerének kialakítása végett tanulmányozta, a korszerű szépségeszményt és kifejezési eszközeit mint az önmegismerés elmét kereste. Írásaiban beható elemzést nyújt Michelangelóról, a reneszánsz művészetről és kiváltképpen kora művészetéről, nevezetesen Canova, David, Delaroche, Delacroix munkásságáról. Szenvedélyesen száll síkra az érzelmeket bátran kifejező művészet mellett, miközben elítéli az epigonokat, az alkalmazkodó másolókat. Minden művészetben az egyéniséget és az eredetiséget kéri számon. Az új művészeti felfogás, a romantika melletti állásfoglalása a festészet első romantikus kiáltványává avatja tanulmányát. A könyvet nyolc művészi reprodukció illusztrálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!