MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Az antik és a modern művészet

: Az antik és a modern művészet

Kiadás:

Budapest, 1920

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Művészettörténet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

96 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ybl Ervin (1890 - 1965) művészettörténész, a művészettörténeti tudományok kandidátusa. "Az író párhuzamra ismer az ókori, meg a legújabb művészet bizonyos időszakának alakulásában, s ezt a párhuzamot a két művészet fejlődésének rövidre fogott történetén mutatja ki. Az ókori művészet a hellenizmus koráig túlnyomóan plasztikai felfogású, vagyis erősen térhatású volt. (Csak a szobrászat története jöhet itt számba, mert az egykorú festőművészetnek legfeljebb a főképviselőit ismerjük, őket is csak nevük és munkáiknak leírása szerint). A hellenizmus korában kezd a szobrászat festőivé alakulni és születik meg a tájképes relief. S az ez időből ránk maradt festészeti emlékek is (az alsó-itáliai falfestmények) a formák meglazulásáról, sőt felbomlásáról és a síkbeli szemlélet erősödéséről tanúskodnak." Elek Artúr, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!