MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Bizánci művészet szovjet múzeumokban

Bizánci művészet szovjet múzeumokban

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művészettörténet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

336 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A bizánci művészet a kultúra történetének kiemelkedő és sok tekintetben egyedülálló jelensége. A középkor határán, abban az időben, amikor az antik társadalom éppen utat engedett a születő feudális rendnek, ez a művészet magába szívta a klasszikus antik örökséget, és meg is őrizte több évszázados fennállása során. Ez azonban csak egy ama sok tényező közül, amelyek a bizánci művészetet rendkívül fontos jelenséggé tették több európai és ázsiai ország kulturális fejlődésének történetében. A bizánci birodalmat alkotó különböző népek művészi hagyományainak ez a keveréke nagy erővel és tisztasággal fejezte ki korának esztétikai ideáljait. Itt is, mint bárhol másutt a középkori Európában, a művészet a vallásnak volt alárendelve, amely a művészek egyéni szabadságát korlátozta, hiszen az egyház által felállított szabályokat kellett követniük; a bizánci mesterek közül nem egy mégis tökéleteset alkotott. Magas érzelmi töltésű műveik a társadalom sokkal szélesebb köréhez szóltak, mint amilyenhez az antik művészet valaha is szólni tudott."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!