MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Emlék márványból vagy homokkőből. Öt évszázad írásai a művészettörténet történetéből

Emlék márványból vagy homokkőből. Öt évszázad írásai a művészettörténet történetéből

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Művészet és elmélet

Terjedelem:

459 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A szerző Johann Wolfgang Goethétő kölcsönözte kötete címét, melyben a művészettörténeti gondolkodás történetét áttekintve, a művekről alkotott vélemények, megállapítások maradandóságát, illetve változásait, mulandóságát vizsgálja. Marosi Ernő elsősorban nem elvi vagy módszertani nyiltkozatokat, elvont tudományos vitákat vagy nézeteltéréseket ismertet, hanem a műalkotásokról való gondolkodás formáink, az alapfogalmalknak, a művészetelmeéletnek és a történelemfelfogásnek a konkrét műalkotásokkal foglalkzó elemzésekben való tükröződését kíséri nyomon. A vizsgálódás kitekint az "előtörténetre" - az antikvitásra, a középkorra, a reneszánszra -, majd részletesen foglalkozik a speciális művészettörténet-tudomány legkülönbözőbb iskoláival azzal az időponttal bezárólag, amikor a marxizmus is belép a szemléletalkotó tényezők közé, és új fejezetet nyit a művészettörténelemben. A szerző bőséges szemelvényanyaggal mutatja be és interpretálja ezt az izgalmas és mindeddig magyar kutató által nem vizsgált történetet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!