MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Gótika

Gótika

Fordító:

Kiadás:

h. n., 2007

Kiadó:

Taschen Verlag

Kategóriák:

Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9783822846209

tartalom:

"Az udvari társadalom és a városi polgári kultúra fejlődésével párhuzamosan virágzott ki a gótika stílusa. Újfajta kifinomultság és elegancia tört utat magának a művészet területén. A részletek szeretetteljes megfigyelése, mozgalmas vonalvezetés, fényt sugárzó színpompa és mesteri festéstechnika volt jellemző vonása ennek az új stílusnak, mely viharos sebességgel száguldott végig Európán. A gótikus művészet Firenzében és Sienában Giotto és Duccio, a Lorenzetti testvérek, Simone Martini és Fra Angelico falképein és táblaképein, a francia üvegfestményeken, a németalföldi van Eyck testvérek és Rogier van der Weyden oltártábláin, a Limburg testvérek és más miniatúrafestők különlegesen finom könyvillusztrációin, a prágai és bécsi udvari művészet festett fatábláin és az észak-német mesterek vagy Stefan Lochner lágy stílusú, gyöngéd képein ért a csúcsára."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!