MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Kristályparadicsom. Iszlám tradíció a mór kultúrában

: Kristályparadicsom. Iszlám tradíció a mór kultúrában

Kiadás:

h. n., 1994

Kiadó:

Stella Maris

Kategóriák:

Művészettörténet Iszlám

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634507301

tartalom:

"Ahhoz, hogy egy civilizációt megérthessünk, mindenekelőtt szeretnünk kell, ezt pedig csak a benne foglalt változatlan és egyetemes értékeknek köszönhetően lehet elérni. Ezek az értékek alapvetően valamennyi autentikus kultúrában egybe szoktak esni, vagyis mindazokban a kultúrákban, amelyek nemcsak a fizikai jólétet szolgálják, hanem az örökkévalóban lehorgonyzott teljes emberrel törődnek. Ilyen értékek nélkül az életnek nincs értelme." - E kultúrák körébe tartozott a móroké, amely több, mint nyolc évszázadon át virágzott Hispániában, s amely a keresztény Európa kultúráját is jelentősen befolyásolta. Titus Burckhardt átfogó képet nyújt e számunkra külsőségeiben szokatlan és érdekes, lényegi tartalmaiban - mivel változatlan és egyetemes értékeken alapulnak - mégsem ismeretlen kultúráról. A könyv a Córdobai Kalifátus felvirágzása és a Granadai Királyság bukása közötti időszakot íveli át. Bemutatja a különböző vallási közösségek békés együttélését; a kalifátus politikai felépítését; a városok jellegzetességeit; a híres épületeket a córdobai Nagy Mecsettől az Alhambráig; a hétköznapi életet; az orvoslás és a csillagászat alapjait; az arab nyelv és költészet szabályait; a lovagi szerelem szellemi hátterét; a keresztények és mohamedánok közötti "sakkjátékot", és a sakk szimbolizmusát; a görög filozófia szintézisét; a misztika szerepét és jelentőségét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!