MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Néző a képben

: Néző a képben

Kiadás:

London, 1973

Kiadó:

Szepsi Csombor Kör

Kategóriák:

Művészettörténet Esztétika Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

184 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az itt következő, laza időrendbe szedett kritikákat 1965 és 1971 között alkalomszerűen írtam, amikor összegyűjtésük gondolata még nem vetődött fel. A kötetnek így előre meghatározott koncepciója nincs és nem volt; az írások egymástól függetlenek. Közös bennük csupán az a törekvés, hogy a kiállítások anyagán át valami, szinte személyesnek mondható kapcsolatot keressek a művészekkel, hogy megtaláljam műveikben azt a mozzanatot, amelyikben szándékuk számomra érthetővé válik. Ezt a közelítésmódot szeretné kifejezni a kötet kissé bizarrnak tűnő címe is. Az egyik legutolsó, Bridget Riley kiállításáról beszámoló írásom címét használtam fel: néző a képben. Azt az állapotot hivatott megjelölni, amikor a néző a vizuális élmény hatására eljut a művész mondanivalójának megsejtéséig. Riley vásznai vibráló kisüléseinek csomópontjait keresve döbbentem rá, hogy a művészethez való közeledésem mindig is ezt a közeledő-távolodó, szinte rituális jellegű mozgást követte. Mert a vizuális élmény hatására a nézőnek kell beleilleszkednie a műbe, szinte azonosulni vele. A módszer egyéni és esetleges, a művész és a néző létrejött kapcsolata is az. Így célkitűzésem semmiképpen sem az útmutatás; a műalkotások értelmezése csupán saját élményeim lejegyzése."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!