MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
Varázslatos tőrök és kardok

Varázslatos tőrök és kardok

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Athenaeum 2000 Kiadó Kft.

Kategóriák:

Művészettörténet Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639615358

tartalom:

"A Varázslatos ásványvilág, Varázslatos virágok, Varázslatos arany, Varázslatos paloták és kastélyok után az iparművészeti remekműnek minősülő szálfegyverek képei borítják a népszerű sorozat újabb tagjának lapjait. A lovagok hőstetteit megörökítő krónikák, kalandregények, de még a mai ihletésű történelmi filmek is szürkének és unalmasnak tűnnének fel, ha nem csörrennének meg bennük a kardok, nem szikráznának össze a pengék, és nem süvítenének a nyílveszők. A szúró és vágófegyverek ősidők óta a harci dicsőséget, a férfiasságot testesítették meg, a hatalmat és a gazdagságot jelképezték, nemes ajándékot, talizmánt, amulettet jelentettek. Számos nemzet fiai nem véletlenül tartották az istenek ajándékának, mennyei magasságból érkezett, mágikus tárgynak. Ráadásul a szálfegyverek két, majdnem összeegyeztethetetlen sajátosságot is egyesítettek magukban. Egyrészt ugyanis csodálatos iparművészeti alkotások, másrészt funkcionálisan alkalmasak voltak mások életének kioltására. A könyv az utóbbi jelleget történelmi, mitológiai, művelődéstörténeti szempontból elemzi, értékelő szövegében és képanyagában a nagyszerű külső bemutatására koncentrál. A neves fegyverszakértők, történészek, művészettörténészek, néprajzkutatók és geológusok által összeállított könyv a fentiek iránt érdeklődőknek érdekes olvasmánya, látványos képeskönyve lesz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!