SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A fanatikus zenekar

: A fanatikus zenekar

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Napjaink Költészete

Terjedelem:

124 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963071843x

tartalom:

Ernst Jandlt sosem az izgatta, hogy mit mondjon, mert ezt mindig magától értetődőnek tartotta, hanem hogy miként mondhatja el, amit mond. Ez vezette el a szóboncolásokhoz, a „beszéd-buborékokhoz”, a különféle tipográfiai bukfencekhez. A miként azonban, ha igazi vers születik, maga is kritikai tartalommá lényegül át. Furcsa és fordulatos nyelvi sablonjai gondolkodásmódunk és reakcióink sablonjait tárják gunyorosan elénk. Kísérletei nemcsak egy szívós és kíváncsi szellem dokumentumai, nemcsak új költői lehetőségeket kutató nyomozati jegyzőkönyvek, hanem korunk elgépiesedett és hazug formák közé szorított emberének pontos és stílusos kifejezési módjai is.
Ernst Jandl 1925-ben született Bécsben, a nácikat utálta, mégis besorozták érettségi után, megismerte az amerikai fogságot, és tíz hónapon át szögesdróton keresztül szemlélte Angliát, így is szerette meg, angol-német szakos tanár lett és költő – volt tehát része annyi „csalatásban és fenében”, hogy pátoszellenes alkatát pátoszellenes tapasztalataival megtámogatva ne akarjon olyan szövegeket előállítani, amelyeket jól szabott anyagából kilóg a nevelői és oktatói szándék lólába. Magukhoz a dolgokhoz fordul, sőt, a nyelv dolgaihoz, amelyek a maguk konkrétságával reménye szerint megóvják őt csalástól, csalódástól, az akármilyen művészi illúziók bódulataitól. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!