SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A hamis Nero

: A hamis Nero

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

420 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Tizenhárom évvel a hírhedett Néró császár bukása után különös mendemonda kel lábra Szíriában és Mezopotámiában, a római birodalom keleti határain: Néró császár nem halt meg - helyette hasonmása és pojácája, Terentius fazekas esett a népharag áldozatául -, Néró él, és készül újra magához ragadni a hatalmat, hogy bőséget és gazdagságot teremtsen a népnek, s hogy megvalósíthassa régi álmát: Kelet és Nyugat kultúrájának egységbe kovácsolását. - Feuchtwanger, a XX. század egyik legnépszerűbb német prózaírója értő kézzel formálja meg az új Néró gyáva szolgalelkűségből és démoni kegyetlenségből összegyúrt alakját, valamint hatalomra juttatóit és ellenfeleit: a kegyvesztett szenátort és a pedáns bürokratát, a gőzös patríciuslányt és a császári kurtizánt, a durva, korlátolt katonatisztet meg a bölcs keleti uralkodókat. S az izgalmas történetet olvasva hirtelen arra is rádöbbenünk, hogy az csak színleg játszódik az ókorban, valójában nem más, mint a harmincas évek Németországában szóló hatalmas történelmi parafrázis, melyben egy magát császárnak álmondó, tébolyult fazekas egy bizonyos szobafestővel helyettesíthető be, Apameia város elárasztása pedig a Reichstag felgyújtásával, s a "május tizenötödikének éjszakája" nyílt utalás a hatalomra jutott barnaingesek rémtetteire.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!