SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A hetedik kútfő

: A hetedik kútfő

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630719436

tartalom:

˝Koncentrációs tábor és költészet, barbárság és líra - lehet-e vajon össze nem illőbb fogalmakat találni? Mégis, Fred Wander, az egykori buchenwaldi fogoly művében megvalósul az elképzelhetetlen: a náci haláltábor poklának költői ábrázolása. Ez a laza novellafüzér - vagy inkább lélegzet-elállító pillanatfelvételek sorozata - arcokat és sorsokat villant fel: zsidókét és partizánokét, aggastyánokét és gyerekekét, szegény és gazdag, professzor és kétkezi munkás megismételhetetlen sorsa, végső tragédiája játszódik le szemünk előtt. S a foglyok emlékein-álmain keresztül az elhagyott otthonok képe, hangulata is megelevenedik: a lengyel kisváros és a párizsi zsidónegyed, Amszterdam vagy egy ukrán falu. Ez a megrendítő, költészetté forrósodó próza azonban soha nem válik érzelgőssé, hanem a harcot hirdeti a felejtés ellen s az emberi hősiesség, élni akarás győzelmét a barbárság fölött.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!