SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A per

: A per

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Akkord Kiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Talentum Diákkönyvtár

Terjedelem:

187 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Valaki megrágalmazhatta Joseph K.-t, mert soha semmi rosszat nem tett, reggel letartóztatták." Így kezdődik a regény, és Joseph K.-nak, egy bank lelkiismeretes cégvezetőjének (alteregó? életrajzi én?), fura vesszőfutása, kapkodó, céltalan védekezése (majd belenyugvása) a láthatatlan bíróság pere és ítélete ellen. Miért kell bünhődnie a főhősnek, hisz igyekvő hivatalnok, magánéletében példásan beosztó, szerény ember. Az egyik kommentár szerint az, hogy élete képletté lett, elvesztette a választás szabadságát. Mások emberi kapcsolatainak elsorvadására mutatnak rá. Úgy tetszik K. az emberek között sem találta meg helyét. Erre utal, hogy Kafka éppen csak felvillantotta, de homályban hagyta Elzával, édesanyjával, valamint Bürtsner kisasszonnyal és Hasterer államügyésszel való kapcsolatát. A világ felett a törvény uralkodik, de K. nem tud róla, és így védelmet sem talál ellene. A nemismert törvény pedig groteszk és esendő alkalmazottai (detektívek, a pap, a kivégzők) útján érvényesíti akaratát. K.-t kizökkenti hétköznapjaiból a per, eleinte védelmet keres, de sehol sem talál. A dómban az egyik mellékszószékről a pap, aki vigasztalja, lényegében a bíróság tagja, tulajdonképpen a börtön káplánja. Joseph K. végül is leszűri a tanulságot: a hazugságot avatják világrenddé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!