SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A reformáció hősei

: A reformáció hősei

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Református Traktátus Társulat

Kategóriák:

Német irodalom Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

254 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A történelem legcsodálatosabb korszaka a reformáció kora. A lélek felségjogaiért síkraszálló emberiség hatalmas lendülettel tör előre a 16. században és egy egészen új világnak, életfelfogásnak, társadalmi berendezkedésnek veti meg alapját. Ez a kor a nagystílű emberek kora, akik gondoltak merészet és nagyot és rátették életüket: ez a kor a legnemesebb emberek kora, akiket nem embervoltuk, hanem eszményeik nagysága és azokhoz való hűségük nemesít meg. Ennek a kornak képét ismerjük meg Stickelberger Emánuel könyvéből, még pedig olyan alaposan és páratlan megelevenítő erővel, hogy szinte érezzük a történelem fenséges szépségei mellett az egyes emberek eleven életét: ott állunk Luther mellett a wormsi gyülésen, beleszövődünk a Bertalan-éjszaka szörnyű cselszövevényeibe és elfúló lélegzettel látjuk a borzalmakat, egy zsarnoki asszony rémtetteit: Knox bátor kiállása, van Ruyter kemény akarata megacélozza a mi hitünket és akaratunkat is. A Reformáció Hősei hézagpótló könyv: aki elolvassa, öntudatosabb, hívőbb és áldozatosabb híve lesz Krisztus ügyének, mint volt előtte.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!