SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A stettini utazás

: A stettini utazás

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

93 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A stettini utazás része annak a családtörténetnek, amelyet Tankred Dorst több éve ír, s amelynek két, lazán összefüggő darabját, a Dorothea Merz-et és a Klara anyjá-t a magyar olvasó is ismer már. A stettini utazás hőse, ellentétben az előzőkkel, nem erős akaratú, családot öszetartó asszony, hanem egy kamasz fiú, akit 1944-ben egyenesen az iskolapadból vezényelnek a tengerészethez, Stettinbe, egy gyakorló hadihajóra. Heinrich, a fiú, azonban nem felel meg a követelményeknek, egyszer őrségben, ahelyett hogy őrködne, regényt olvas, s ezért hazaküldik. Heinrich ezt roppant szégyennek tartja, s nem mer hazamenni; néhány napi bolyongás után Berlinben köt ki, gazdag gyáros nagybátyjánál, ahol egy egészen más, az otthoni kispolgári környezettől nagyon különböző világot ismer meg. Dorst a tőle megszokott olvasmányossággal, lélektani hitelességgel ábrázolja Heinrich tétova hányódását, előképét adva egyúttal a háború után utat kereső német polgárnak is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!