ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
A taliga

: A taliga

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Pantheon Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Első kiadás Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

276 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Mahagoni regényciklus első kötete. A századeleji Mexikóba visz el bennünket a szerző, ahol a véreskezű Diaz rémuralma alatt elképzelhetetlen gyötrelmek között sínylődtek az indián dolgozók, amíg el nem söpörte a zsarnokságot az 1910-ben megindult nemzeti forradalmi mozgalom. Az 1900-as években Mexikóban kevés vasútvonal volt, rosszak voltak az utak. A kereskedők úttalan utakon, rozzant taligákon szállították áruikat. A "carreterók"-nak, az ökröket hajtó, rabszolgasorba taszított indiánoknak küzdelmes sorsát, izgalmas kalandjait, szépséges szerelmét örökíti meg A TALIGÁ-ban az író. Traven lénye annyira összeforrt a mexikói néppel, hogy még amikor saját véleményét fejtegeti, akkor is az ő agyukkal gondolkodik. Ez az élményszerűség az, ami lenyűgözi az olvasót, s teszi érthetővé, hogy amióta 1926-ban Traven első írásával feltűnt, szerte a világon százezres példányszámban kapkodták szét műveit.

leírás:

Első magyar kiadás.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!