SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A trónörökös I-II. kötet

: A trónörökös I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korok és Hősök Regényei

Terjedelem:

256 p., 315 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az Osztrák-magyar monarchia az 1867-től a világháborúig terjedő időszakban csaknem állandó válság színhelye, s ez a válság egyre súlyosbodott, amint közeledünk a 1914-iki tragikus dátumhoz. A birodalom Lajtán-túli része a legélesebb nemzetiségi összeütközések küzdőhelye; Magyarországnak, amely belül nyugodtabb képet mutat, olyan közjogi természetű kérdések miatt támadtak a birodalom másik részével súrlódásai, amelyek a 67-ben létrejött kapcsolatokból származtak. Az 1918-i összeomlást elsősorban ez a belső krízis idézte elő. A szilárd, erős fundamentumokon nyugvó közületeket a háborúk legfeljebb megviselik, de még nem volt a világtörténetben példa arra, hogy országok, birodalmak összeomlottak volna egyetlen vesztett háború következtében. A Habsburg-birodalom most megsemmisülése után is, még mindig igen nagy probléma, most már nem a politikusok, hanem a történetírók számára. Mért omlott össze a birodalom, mi lett volna a helyes megoldás a katasztrófa elkerülésére, milyen eszközök lettek volna alkalmasak a minden eresztékében recsegő birodalom megmentésére? Az elfogulatlan kutató a Habsburg-birodalom összeomlásában bizonyos történelmi determináltságot lát, amely a belső szerkezetből adódott. Mi volt Ausztria? Nagyon nehéz volna állambölcseletileg pontosan meghatározni a Lajtán-túli Habsburg-birodalom lényegét. Egészen különös népkonglomeratum volt, s az újkori nemzeti államokhoz nem hasonlított..." Részlet az előszóból

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!