SZÉPIRODALOM / Német irodalom kategória termékei
A zöld arc

: A zöld arc

Kiadás:

Debrecen, 2001

Kiadó:

CRC Kiadói Bt.

Kategóriák:

Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

304 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630075563

tartalom:

˝Az író második regénye A zöld arc a férfi és női elv egyesülésével fejeződik be egy "megszentelt menyegzőben". Tehát a testnek a szellem által kell legyőzetnie. E törekvés végcélja az ember szellemi felébredése, azaz "még ebben a világban élni, de már nem ebből a világból valónak lenni". Ezt a lehetőséget szimbolizálja a látomásban "Chidher", az iszlám szufi egy misztikus alakja. Mint Keresztelő János engedi át a helyét a legmagasabb misztériumban. Chidher "örökzöldet" jelent vagy "örök ifjút" is; ami a halhatatlan "Új Embert" szimbolizálja. Egy látomásban "János-fej"-ként jelenik meg Chidher, mint félig ember, félig kígyó. A regény főszereplője elnyeri ezt a "János-fej"-et és képes vele a múltba és jövőbe pillantani, azaz már jelenlévő az állapota: "még ebben a világban él, de már nem ebből a világból való." Ez is egy összeköttetése a férfi és női principiumnak: a szív és a fő egyesítése.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!